Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Minoră din Râmnicu Vâlcea, prinsă de poliție după ce a furat o borsetă dintr-o mașină

Publicat

pe

O tânără de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, a fost prinsă de polițiști după ce a furat o borsetă din mașina unui bărbat. Odată cu obiectul furat, minora s-a ales cu mai multe documente și un card bancar.

Polițiștii au stabilit că bărbatul și-a lăsat parcat autoturismul pe Calea lui Traian, cu portiere închise, dar neasigurate, iar o persoană necunoscută a pătruns în autoturism de unde i-a sustras borseta în cauză. În urma cercetărilor efectuate polițiștii au identificat o tânără de 17 ani, din Râmnicu Vâlcea, bănuită de comiterea faptei, prejudiciul fiind recuperat în totalitate. În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru furt.

„Nu lăsaţi la vedere, în interiorul maşinii, diferite bunuri de valoare (dispozitive antiradar, sisteme GPS, genţi, borsete, aparatura electronică, etc.) chiar dacă lipsiți pentru un scurt timp;  În staţiile de alimentare cu carburanţi, pe timpul achitării contravalorii combustibilului, acţionaţi sistemul de închidere al uşilor. Pe perioada deplasării cu autoturismul acţionaţi sistemul de închidere al uşilor (astfel veţi evita să fiţi deposedaţi la semafor de bunurile ce se află în interiorul maşinii);  Când părăsiţi autoturismul, geamurile trebuie să fie întotdeauna închise complet; Pe toate roţile autoturismului fixaţi dispozitive antifurt; Inscripţionaţi numărul de înmatriculare al autoturismului pe obiecte uşor demontabile (casetofoane, baterii, componente exterioare etc.). Acestea vor fi mai dificil de valorificat de către hoţi;  Atunci când părăsiţi autoturismul şi acţionaţi închiderea centralizată, asiguraţi-vă că portiera s-a închis. Cu ajutorul dispozitivelor electronice, infractorii pot bloca închiderea centralizată, chiar dacă pare că telecomanda a activat-o; Pentru eventuale reparaţii, nu vă adresaţi atelierelor neautorizate  sau  meşterilor ocazionali. Se pot face mulaje după chei sau puteţi rămâne fără componente care funcţionau foarte bine”, sunt recomandările polițiștilor vâlceni.

Continue Reading