sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Dolj. Continuă demersurile pentru eficientizarea managementului de colectare a deșeurilor

Cosmin Vasile, președintele Consiliului Județean Dolj, a avut marți o întâlnire cu primarii mai multor localități doljene, în care au fost discutate diverse soluții, menite să eficientizeze calitatea sistemului de colectare e deșeurilor din întregul județ.

,,Cea de-a doua rundă a discuțiilor pe tema îmbunătățirii condițiilor de colectare a gunoiului în cadrul Sistemului de Management Integrat de Deșeuri a avut loc astăzi. Împreună cu reprezentanții Asociației de Dezvoltare Intercomunitară EcoDolj, i-am informat pe primarii prezenți de modificările care vor avea loc în privința taxării deșeurilor populației și am dezbătut noi propuneri”, a precizat președintele CJ Dolj.

Totodată, începând cu această lună, va fi realizată trecerea la facturarea primăriilor în funcție de cantitatea pe tonă de deșeuri colectată și nu pe persoană fizică. Propunerile dezbătute în cadrul ședinței vor fi înaintate oficialilor din guvern, responsabili cu gestionarea finanțării privind taxarea deșeurilor locale și județene.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,O veste bună este aceea că municipiul Craiova se pregătește să fie inclus în SMID, astfel că se va reduce semnificativ valoarea facturilor calculate pentru colectarea gunoiului din județ. Această recalculare nu va afecta însă și prețul de depozitare către groapa ecologică de la Mofleni. În urma discuțiilor din cele două zile, vom transmite o adresă către Ministerul Fondurilor Europene prin care solicităm modificarea contractului de finanțare și posibilitatea de a trece la un tarif mixt, taxă+tarif pentru persoanele care depășesc cantitățile de deșeuri cuprinse în taxa de colectare. Scopul acestor demersuri este acela de a eficientiza procesul de colectare a deșeurilor și de a ușura presiunea financiară pe care o suportă bugetele locale ale primăriilor”, a conchis Cosmin Vasile.

Andreea TIGOIANU

Politica