sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Peste 2000 de vaccinări, efectuate în Olt

În cadrul primei etape ale campaniei de imunizare anti-COVID, județul Olt a utilizat deja 79% din totalul de 2600 de doze de vaccin primite. Până luni, 2070 de cadre medicale și auxiliare de pe raza județului au fost imunizate, urmând ca și restul dozelor să fie administrate în funcție de solicitări, scrie realitateaoltului.ro.

Vaccinarea anti-COVID a avut loc într-unul din cele patru centre special amenajate din Balș, Slatina, Caracal și Corabia. În urma procesului de vaccinare desfășurat până acum, au fost depistate doar șase reacții adverse minotr în rândul personalului medico-sanitar oltean.

,,Numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 (începând cu data de 04.01.2020, prima administrare) – 2070. Numărul total de reacții adverse de la începutul campaniei de vaccinare – 6 comune și minore. Menționăm că vaccinarea antiCovid19 este gratuită, voluntară și necondiționată”, potrivit reprezentanților DSP Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De la începutul pandemiei, aproape 10.000 de cetățeni olteni s-au infectat cu noul coronavirus, prezentând atât forme mai ușoare, cât și forme mai severe ale bolii. Totodată, conform ultimelor date oferite de autorități, 225 de olteni au decedat în urma infecției. În prezent, 90 de pacienți depistați pozitiv se află internați în spitalele din județ, dintre care 19 sunt la secția ATI.

Andreea TIGOIANU

Politica