vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. Bilanțul cazurilor, în Dolj

130 de persoane au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus din cele 629 testate, în ultimele 24 de ore. Totodată, un doljean a decedat în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Reprezentanții DSP Dolj anunță o incidență de 1.65 cazuri la mia de locuitori în Dolj, respectiv de 2.39 cazuri/ mia de locuitori în municipiul Craiova.

Spitalele suport-COVID din județ care asigură tratarea bolnavilor sunt: Spitalul de Boli Infecţioase – 126/119 din Dolj;

Policlinica Buna Vestire Craiova

Spitalul Județean de Urgență – 18/15 din Dolj;

Spitalul de Neuropsihiatrie –7/5 din Dolj;

Spitalul Municipal Filantropia – 13/11 doljeni;

Spitalul Municipal Băilești – 7 din Dolj;

Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 8 din Dolj;

Spitalul CF Craiova – 10/9 din Dolj;

Spital Pneumoftiziologie Leamna – 13/10 pacienți doljeni;

Pacienți internați la ATI – 38.

Totodată, 1.101 angajați din sistemul sanitar doljean se află în momentul de față infectați cu virusul SARS-CoV-2, dar și 112 de jandarmi, 174 de cadre militare, 107 polițiști și 38 de cadre militare din penitenciar.

Conform ultimei raportări emise, au mai fost depistați 13 elevi pozitivi, dar și 6 cadre didactice din județ. 80 de probe de tipul RT-PCR au fost recoltate la cerere în ultimele 24 de ore, precum și alte 252 de teste rapide.

Autoritățile locale și județene atrag, în continuare, atenția tuturor cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare, și anume: respectarea regulilor de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitarea, la maximum, a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; evitarea zonelor aglomerate unde are loc contactul direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă; respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală, recomandate de autorități și purtarea măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru protejarea personală, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

În total, de la debutul pandemiei, 16.321 de doljeni au contractat virusul Covid-19, iar 276 s-au stins din viață din cauza formelor severe prezentate.

Politica