vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Sorin Cîmpeanu, despre numirile de directori de școli: Legea Educaţiei permite delegări

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, luni seara, că Legea Educaţiei permite delegări pe postul de director de unitate de învăţământ până la data organizării concursului, dar nu mai târziu de începerea anului şcolar, iar aceste delegări sunt făcute de inspectorii şcolari din judeţe.

„Conform articolului 258, alineatul 7 din Legea Educaţiei (…), delegarea directorilor, delegarea competenţelor pentru conducerea instituţiilor unităţilor de învăţământ până la data organizării concursului, însă nu mai târziu de începerea anului şcolar, revine inspectorilor generali din fiecare judeţ, respectiv municipiul Bucureşti, cu avizul Consiliului de administraţie. Aş vrea să vă spun că din cei aproape 10.000 de directori din România, directori şi directori adjuncţi, 5.000 sunt cu concurs, aceia nu fac obiectul acestor numiri”, a spus Cîmpeanu, întrebat despre criticile care se aduc în privinţa recentelor schimbări de directori de şcoli.

Ministrul Educaţiei a adăugat că sunt câteva zeci de delegări făcute în fiecare judeţ, iar inspectorii generali şcolari vor raporta motivaţiile pentru care au fost făcute schimbări la conducerea unor şcoli, scrie Agerpres.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cei mai mulţi au continuat. Au fost şi cazuri în care, pe baza unor motivaţii pe care inspectorii generali le vor raporta Ministerului Educaţiei în cursul zilei de mâine, au făcut acele schimbări. Sunt câteva zeci la nivelul fiecărui inspectorat”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

Politica