Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Olt. Poliţist, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Publicat

pe

Un agent de poliţie, şef al unui post de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie Olt, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat cercetările efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, iar la data de 7 ianuarie a.c., a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului.

În comunicat se arată că, la data de 3 decembrie 2020, la nivelul D.G.A. – S.J.A. Olt a fost înregistrat denunţul unei persoane, cu privire la faptul că poliţistul i-a pretins o sumă de bani în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care aceasta era cercetată.

De asemenea, agentul de poliţie i-a promis denunţătorului că va interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală, pentru a aproba propunerea făcută de lucrătorul de poliţie judiciară.

Acţiunea a avut loc pe 17 decembrie, în seara aceleiaşi zile, poliţistul fiind reţinut sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă. Pe 18 decembrie agentul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, propunere acceptată de către instanţă, se mai arată în comunicatul DGA.

La data de 23.12.2020 Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de inculpat.

Continue Reading
Faceți clic pentru a comenta

LASĂ UN RĂSPUNS

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.