vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Poliţist, trimis în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă

Un agent de poliţie, şef al unui post de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia Generală Anticorupţie Olt, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a finalizat cercetările efectuate cu sprijinul poliţiştilor anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Olt, iar la data de 7 ianuarie a.c., a întocmit rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a unui inculpatului.

În comunicat se arată că, la data de 3 decembrie 2020, la nivelul D.G.A. – S.J.A. Olt a fost înregistrat denunţul unei persoane, cu privire la faptul că poliţistul i-a pretins o sumă de bani în scopul soluţionării favorabile a unui dosar penal în care aceasta era cercetată.

Policlinica Buna Vestire Craiova

De asemenea, agentul de poliţie i-a promis denunţătorului că va interveni pe lângă procurorul care supraveghea urmărirea penală, pentru a aproba propunerea făcută de lucrătorul de poliţie judiciară.

Acţiunea a avut loc pe 17 decembrie, în seara aceleiaşi zile, poliţistul fiind reţinut sub acuzaţia de luare de mită şi trafic de influenţă. Pe 18 decembrie agentul a fost prezentat Tribunalului Olt cu propunere de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile, propunere acceptată de către instanţă, se mai arată în comunicatul DGA.

La data de 23.12.2020 Curtea de Apel Craiova a respins contestaţia formulată de inculpat.

Politica