vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Locuință nouă pentru o bătrânică care a cerut o folie pentru a-și repara acoperișul

Femeia din comuna Schela, ce le-a cerut vecinilor o folie pentru a pune pe acoperişul căsuţei în care trăia, s-a mutat într-o nouă locuință. Acest lucru a fost posibil după ce comunitatea din localitatea gorjeană s-a mobilizat și a ajutat-o pe Anica Feraru. Bătrânica are un handicap locomotor și se deplasează cu mare greutate.

„Cu lacrimi în ochi şi profund emoţionată a păşit în noua căsuţa. Aici era cald şi mulţi oameni care au ajutat-o şi i-au fost alături. Preotul din sat a sfinţit căsuţa. Din suflet le multumeşte d-lui primar, Narcisei, Veronicăi, Danei, Gicuţei şi tuturor celor care au contribuit la construcţie. Vă asigur ca toate donaţiile, pachetele cu alimente, haine, au ajuns în totalitate la Anica. Vă multumeşte! D-zeu să vă binecuvânteze pe toți!“, este mesajul transmis de Elena Rebedea, vecina bătrânei care a prezentat povestea acesteia.

Anica Feraru trăiește doar dintr-un ajutor social de 130 de lei lunar acordat de Primăria Schela. „I-am mai acordat un ajutor pentru încălzirea locuinței în sumă de 230 de lei. Are o nepoată care locuiește lângă ea și îi mai duce mâncare“, preciza primarul comunei Schela, în luna decembrie, potrivit igj.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Cazul a fost prezentat de către Elena Rebedea, care a fost impresionată de povestea bătrânei. Femeia a lansat un apel pe rețelele sociale: „Este povestea unei femei greu încercată de soartă. Este Anica, consăteancă noastră din Gornăcel, Schela. Aici s-a născut, aici a crescut. Are o vârstă înaintată și un handicap la picioare, deplasându-se foarte greu. Am vorbit acum câteva zile cu ea. M-a rugat să-i aduc niște folie să pună pe acoperișul cămăruței unde locuiește. Acoperișul este foarte deteriorat și plouă înăuntru. Folia nu este rezistentă la intemperii. Aș dori acum de sărbători să facem un efort, să-i aducem o mică bucurie acestei femei. Poate ne ajută Primăria să-i acoperim cămăruța cu ceva mai rezistent. Mă înclin în fața tuturor care vor fi sensibili la acest apel“, este mesajul postat pe Facebook de Elena Rebedea.

Politica