joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Câte doze de vaccin anti-COVID-19 au fost pierdute: ”S-a irosit, în medie, o doză de centru”

Circa 272 de doze de vaccin anti-COVID s-au pierdut din 27 decembrie și până în acest moment în țara noastră, potrivit medicului Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva SAR-CoV-2.

”Au fost 272 de doze pierdute, adică s-a irosit, în medie, o doză de centru. Au fost depășiri ale temperaturii, spargeri ale flacoanelor și au mai fost situații în care nu s-au mai găsit persoane să fie vaccinate la sfârșitul programului”, a explicat Valeriu Gheorghiță cauzele acestor doze ratate.

”Ne propunem să nu depășim 0,5 la sută pierderi ale dozelor de vaccin”, a menționat medicul militar. ”Pentru a gestiona cât mai bine numărul dozelor și pentru a reduce cât mai mult risipa, încercăm să utilizăm la maximum toate dozele. E o procedură în acest sens, cunoscută de toți coordonatorii centrelor”, a adăugat Valeriu Gheorghiță. Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, medicul Valeriu Gheorghiță, a explicat, că tipul de vaccin, Pfizer sau Moderna, care va fi administrat unei persoane va fi decis personalul medical din centrul de vaccinare, potrivit libertatea.ro.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica