joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Raed Arafat, despre campania de vaccinare: Nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, apreciază că până acum campania de vaccinare în România „a mers destul de ok”, el spunând că „nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa.

„Pentru mine campania merge bine. Nu stăm nici cel mai bine, nici cel mai prost în Europa. Da, există și premise de îmbunătățire, dar consider că până acum a mers destul de ok, dar trebuie amplificat”, a declarat Arafat.

Șeful DSU, Raed Arafat, s-a vaccinat luni anti-Covid și a spus că este un gest de normalitate și că a preferat să îl facă public pentru a arăta că face ceea ce recomandă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Este un gest de normalitate, abia am așteptat să pot să mă vaccinez, am făcut vaccinul public, să arăt că ce recomandat facem și noi.

Vaccinul voluntar, est un vaccin sigur, gratuit. Dacă cât mai mulți îl facem, reușim să ajungem într-o cât mai apropiată normalitate”, a afirmat Arafat, potrivit Digi24.

El le-a recomandat oamenilor să nu asculte știrile nefondate și să caute surse sigure, oficiale, justificate științific.

Întrebat când estimează că se va ajunge în România la imunizarea populației, Arafat a spus că este necesară impunizarea a 60-70% dintre români, iar acest lucru depinde de viteza cu care va fi furnizat vaccinul, dar și de modul în care autoritățile îi vor putea convinge pe oameni să se vaccineze.

Potrivit datelor puse la dispoziția centrului național de vaccinare de către Institutul Național de Sănătate Publică, duminică situația privind derularea campaniei de vaccinare în spitale era următoarea:

  • Număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (în ultimele 24 de ore) – 5.993.
  • Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 108.294.

Politica