marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Noi cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus britanică, în Franța

Franţa se confruntă cu apariţia unor noi cazuri de contaminare cu varianta de coronavirus britanică, situaţia cea mai îngrijorătoare fiind semnalată la Marsilia, unde în weekend a fost confirmat un focar.

În acest context, guvernul analizează posibilitatea unor noi măsuri restrictive, inclusiv suspendarea zborurilor cu Marea Britane, însă noi decizii privind gestionarea crizei sanitare sunt aşteptate joi, într-o conferinţă de presă a premierului Jean Castex.

40 de cazuri de contaminare cu varianta britanică a virusului au fost depistate în Franţa, de la Crăciun.

Policlinica Buna Vestire Craiova

La Marsilia, din focarul de 20 de persoane descoperit sâmbătă, 8 oameni sunt infectaţi cu noua mutaţie, originea probabilă fiind o familie de francezi, care a venit din Anglia de sărbători.

Autorităţile sanitare evaluează în prezent cele 45 de cazuri-contact identificate şi caută alte persoane cu care cei din focar ar fi putut intra în contact, scrie romania-actualitati.ro

În încercarea de a nu scăpa situaţia de sub control, în week-end s-a desfăşurat o operaţiune masivă de testare într-o localitate din regiunea pariziană, unde vineri fusese detectat un caz infectat cu varianta britanică, iar astăzi se dă startul unei campanii de depistare în oraşul /…/ din nordul Franţei, unde întreaga populaţie a fost invitată să facă testul, pe bază de voluntariat.

Franţa a primit, astăzi, primele 50.000 de doze de vaccin „Moderna”, cel de-al doilea aprobat săptămâna trecută de Comisia Europeană.

Politica