joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

După ninsorile abundente, vine gerul

Meteorologii anunţă că după valul de ninsori care a lovit sudul României, urmează un episod de ger.

Luni, 11 ianuarie, vremea se va menţine apropiată de normalul termic al perioadei. Vor fi înnorări şi precipitaţii, predominant ninsori, în jumătatea de sud a ţării, iar pe arii mai restrânse şi în rest. În special în sud-est, precipitaţiile vor fi mixte şi pe arii restrânse se va forma polei. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorogie(ANM), în sudul teritoriului şi la munte cantităţile de precipitaţii vor fi mai însemnate şi se va depune strat nou de zăpadă local consistent. Vântul se va intensifica treptat, cu precădere în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi rafale de 40…50 km/h, iar la munte va fi viscol în special la altitudini de peste 1700 m, unde rafalele vor depăşi 60…70 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 şi 5 grade, iar cele minime între -8 şi 4 grade.

Marţi, 12 ianuarie, valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge în cea mai mare parte a ţării, iar în sud şi sud-est vor fi precipitaţii mixte. Pe alocuri, se va depune polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, precum şi, local şi temporar, în regiunile sudice şi sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între -3 şi 5 grade, mai ridicate pe litoral, spre 7…9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -7 şi 2 grade.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Miercuri se face şi mai frig. Valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros şi se vor semnala precipitaţii, predominant sub formă de ninsoare, pe arii extinse în vestul, centrul, nordul şi nord-estul ţării şi pe alocuri în rest, dar mai ales în sud-est, unde vor mai fi condiţii de polei.  Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, precum şi în sud şi în est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -4 şi 4 grade, cu cele mai ridicate valori pe litoral, iar cele minime vor fi cuprinse între -7 şi 1 grad. Noaptea, izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

  De joi până sâmbătă, conform meteorologilor, vremea va deveni rece pentru această dată, local geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor în centrul şi nord-estul ţării şi, pe alocuri, mai ales la deal, în rest. Temporar, îndeosebi la începutul şi sfârşitul intervalului, va mai ninge.

Politica