sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Autoritățile locale craiovene sunt pregătite pentru deszăpezire

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că a fost reunit Comandamentul de Deszăpezire, în vederea stabilirii modului de intervenție la nivelul orașului în momentul în care va începe ninsoarea.
Autoritățile locale se declară astfel pregătite să curețe bulevardele și străzile Craiovei, având în vedere prognoza meteo anunțată.

,,Comandamentul de Deszăpezire s-a reunit astăzi, având în vedere prognoza meteo care arată că, începând de mâine, va ninge în cantități mari. Avem 100 de utilaje gata să intervină, jumătate dintre ele aparținând SC Salubritate, multifuncționale dotate cu lamă și sărărițe, încărcătoare material antiderapant, tractoare cu sărărițe, plug și lamă, autogunoiere cu lamă.
Pentru trotuare, avem pregătite freze și ATV-uri, iar aproximativ 500 de oameni de la Salubritate, RAADPFL, R.A.T. Craiova și C.A.O vor degaja zăpada”, a precizat edilul într-o postare pe pagina de Facebook.

Coordonarea activităților menite să înlăture zăpada de pe străzi și să permită traficul în siguranță în condiții meteorologice nefavorabile se va realiza în mai multe etape, de către echipele însărcinate cu atribuțiile de deszăpezire.

Policlinica Buna Vestire Craiova

,,Se va lucra non-stop, asigurând permanența pentru intervenții, cu cel puțin 15 oameni la coordonare pe fiecare tură. Orașul este împărțit în 10 sectoare de activitate și se va interveni în 3 etape: în prima etapă se vor deszăpezi străzile prioritate, adică bulevardele și străzile intens circulate, în număr de 147, în etapa 2, alte 219 străzi de cartier și în etapa 3, 563 de străzi mai puțin circulate și alei. Începând de ieri, inclusiv pe timpul nopții, echipe ale C. A.O. au intervenit pe străzile craiovene care nu au canalizare pluvială, cu ajutorul utilajelor, astfel încât, în această dimineață, să nu mai fie zone afectate. Pentru probleme deosebite, va rugăm să folosiți telefonul cetățeanului: 0251984”, a adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Sunt pregătite 1.000 de tone de material antiderapant necesar procesului de deszăpezire, iar în cazul în care va fi nevoie, această cantitate va fi suplimentată.

Cetățenii Craiovei sunt rugați ca în aceste zile să nu parcheze autovehiculul astfel încât să fie împiedicat accesul utilajelor de deszăpezire, să depoziteze zăpada îndepărtată de pe mașină pe spațiul verde sau la marginea trotuarului, să degajeze zăpada de pe căile de acces în blocuri sau de pe trotuarul din fața casei și să curețe trotuarul din fața spațiului comercial, în cazul în care se deține un astfel de spațiu.

Andreea TIGOIANU

Politica