miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Acuzații de malpraxis la Secția de Neonatologie a SJU Slatina

Medicii din cadrul Secției de Neonatologie de la Spitalul Județean din Slatina au fost acuzați de malpraxis de către părinții unei nou-născute. Fetița s-a stins din viață după doar trei zile de la naștere, medicii primind acuzații cum că ar fi ascuns starea de sănătate a acesteia.

A fost deschisă o anchetă în urma plângerii depuse de părinții copilului, a cărui stare de sănătate a fost instabilă și pe care doctorii au ascuns-o, potrivit realitateaoltului.ro.

,,Ne-am prezentat la spital joi pentru că bebelușul era agitat. Soția a fost internată și i s-a făcut cezariană. Pentru că nu am putut intra, am sunat și mi s-a spus că fetița și soția sunt bine. La cam două ore, doctorița mi-a trimis poze cu fata intubată la Terapie Intensivă, dar m-a asigurat că este bine. Aceeași poziție a avut-o și vineri. Problema a apărut sâmbătă, pe la prânz. Soția a mers să vadă fata și a fost împiedicată, spunându-i-se că este o problemă cu un nou-născut și atunci am intrat în panică. Am fost sunat de doctorița Ene să vin la spital și să sun pe la spitalele mari să fac rost de un pat, pentru că se impune transferarea copilului la o maternitate de rang superior, dacă vreau să trăiască. Am sunat și eu și doctorița și, după mai multe telefoane, am primit acceptul de la Colentina. Am așteptat apoi ore bune pentru a veni ambulanța specială pentru astfel de transferuri. Doctorița de pe ambulanță mi-a spus că pleacă degrabă cu fata, că nu trăiește până la Pitești. Din ce mi s-a spus de către doctorița care a fost de gardă sâmbătă, fetei i s-a administrat oxigen normal, deși avea nevoie de unul special, care nu există la maternitățile din Oltenia. Eu vreau acum să aflu cine este vinovat de moartea fetiței mele. Am depus plângere la poliție și voi face același lucru, mâine, la spital. Vreau ca cine a greșit, să plătească”, a declarat Mihăiță Calcan, tatăl nou-născutei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Conducerea unității medicale a transmis că s-au făcut demersurile necesare pentru a asigura transportul bebelușului la un spital de rang superior, însă a fost prea târziu. Starea de sănătate a fetiței s-a agravat, în ciuda tuturor eforturilor depuse de cadrele medicale de pe secție.

,,Este vorba de un nou-născut prematur, la 36 de săptămâni, cu probleme de sănătate. Inițial, starea lui de sănătate a fost stabilă, dar ea s-a deteriorat la scurt timp. Colegii mei au încercat să o transfere la un spital de rang superior, dar, din păcate, a primit acceptul prea târziu”, a precizat purtătorul de cuvânt al SJU Slatina, Florin Popa.

Ancheta se află în curs de desfășurare, pentru a se stabili cu exactitate împrejurimile care au dus la decesul fetiței.

,,Dacă cineva a greși, va plăti. Eu nu vă pot spune acum ce s-a întâmplat sau dacă s-a procedat corect sau nu, până nu văd documentele medicale și nu am rezultatul necropsiei. În medicină, adevărul ieși la iveală mai devreme sau mai târziu”, a completat directorul medical al spitalului.

Andreea TIGOIANU

Politica