sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Simona Halep, acuzată că beneficiază de un tratament preferențial la Australian Open

Simona Halep se numără printre starurile din tenis acuzate că beneficiază de un tratament preferențial la Australian Open. 

Jeremy Chardy este cel care a vorbit vehement despre discriminare.

”Toți am fost surprinși când am auzit asta în privința celor care fac parte din top! Este foarte ciudat, ca să fiu elegant.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ei vor avea posibilitatea să meargă la sala de forță, să se antreneze la hotel, să-și facă exercițiile în mod normal. Toți vor putea ieși, vor putea chiar să trăiască normal.

Au oricum o mulțime de privilegii. Dacă vor putea face mai mult decât noi, cei carantinați la Melbourne, deja nu se mai poate vorbi despre aceeași pregătire.

E foarte ciudat pentru un sport unde toți ar trebui să avem șanse egale. Sunt curios ce s-ar fi întâmplat cu Federer dacă ar fi venit”, a fost opinia lui Jeremy Chardy în cotidianul L’Equipe, potrivit digisport.ro

Organizatorii primului turneu de Grand Slam al anului au împărțit participanții în două grupe pentru a petrece carantina obligatorie de 14 zile, unii vor sta la Melbourne, în timp ce alții vor fi cazați la Adelaide.

Simona Halep se află printre cei care vor rămâne în izolare la Adelaide, orașul natal al antrenorului ei, Darren Cahill. Printre cei care o vor însoți se numără cele mai sonore nume precum Rafa Nadal, Novak Djokovic, Dominic Thiem, Naomi Osaka sau Serena Williams.

De altfel, aceștia vor participa la un turneu demonstrativ pe 29 ianuarie, A Day at the Drive, evenimentul care deschide sezonul în Australia.

Însă condițiile mult mai lejere de carantină de la Adelaide i-au indignat pe ceilalți jucători nevoiți să suporte restricții mai aspre la Melbourne, unde jucătorii au voie să iasă pentru 5 ore doar la antrenamente.

În 2020, Simona Halep a avut un sezon reușit, cu semifinală de Australian Open și trei turnee câștigate, la Dubai, Praga și Roma. Ultimul meci oficial disputat de româncă a avut loc pe 4 octombrie, 1-6, 2-6 în optimile Roland Garros cu Iga Swiatek, jucătoare ce a și câștigat Open-ul francez.

Politica