sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Legi noi pentru salvarea animalelor aflate în pericol

Potrivit unor reglementări noi, în cazul animalelor bătute, chinuite sau altfel spus, aflate în pericol, polițiștii pot emite de îndată un ordin pentru plasarea acestora într-un adăpost pentru o perioadă de 45 de zile.

”Până în prezent, animalul maltratat putea fi confiscat doar în baza unor decizii judecătorești sau după aplicarea a minimum două contravenții proprietarului animalului respectiv. Prevederi ce erau absolut inutile având în vedere că acțiunea de confiscare era mult prea târzie pentru animal sau nu se întâmplă niciodată”, a declarat Carmen Arsene, Federația Națională pentru Protecția Animalelor, potrivit Agerpres.

Cu toate că, potrivit noilor legi, animalul salvat poate fi plasat în adăpost pentru o periodă de 45 de zile, în rândul iubitorilor de animale, părerile sunt împărțite.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Reprezentanții ONG-urilor care se ocupă cu protecția animaleor, admit că măsura este bună numai într-o oarecare măsură. Asta pentru că, spun ei, condițiile din adăposturile publice de la noi lasă de dorit.

În urmă cu câteva zile, printr-un apel la 112, Secția 13 de Poliție din Capitală a fost sesizată de faptul că pe un teren viran, printre deșeuri, într-un container, ard trupurile unor câini. De această faptă de cruzime este bănuit proprietarul unui „adăpost” care găzduia în condiții mizere nu mai puțin de 108 câini.

Potrivit unor reglementări intrate de curând în vigoare, polițiștii au putut emite de îndată, ordine pentru plasarea patrupezilor în adăpost. În acest caz, animalele au fost preluate de către angajații ASPA. Până acum acest lucru nu era posibil.

Înființată de puțin timp, Poliția Animalelor va fi și operațională imediat ce posturile vor fi ocupate. În prezent, concurența este acerbă. Pentru cele 264 de posturi scoase la concurs s-au înscris nu mai puțin de 4.300 de candidați.

Politica