joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Furtuna de zăpadă a provocat patru decese, în Spania

Patru persoane au murit în Spania, ţară paralizată în ultimele zile de o puternică furtună de zăpadă care a adus la Madrid cele mai puternice ninsori din ultimele decenii.

În zona Madridului, salvatorii au intervenit în cazul a circa 1.500 de persoane rămase blocate în maşini, în timp ce pe Gran Via, o arteră pe care de obicei traficul este intens, locuitorii au ieşit să schieze sau s-au bătut cu bulgări de zăpadă,  informează Agerpres care citează Reuters.

Și armata a fost mobilizată pentru salvarea a sute de şoferi rămaşi blocaţi ore în şir pe drumurile din jurul Madridului. „Continuăm salvarea vehiculelor de pe A4, A5, M40 şi M607”, a scris pe Twitter Unitatea pentru Urgenţe Militare, care a desfăşurat 147 de militari.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Un bărbat şi o femeie aflaţi într-o maşină s-au înecat după ce un râu a ieşit din matcă lângă Malaga, în sud, în timp ce două persoane fără adăpost au murit îngheţate la Madrid, respectiv Calatayud, în est, potrivit autorităţilor.

„Să evităm călătoriile şi să urmăm indicaţiile serviciilor de urgenţă”, a recomandat pe Twitter premierul spaniol Pedro Sanchez.

Aeroportul Barajas din Madrid a rămas închis și pe parcursul zilei de sâmbătă. Cel puţin 50 de zboruri către Madrid, Malaga, Tenerife şi Ceuta, un teritoriu spaniol din Africa de Nord, au fost anulate, a indicat Aena, autoritatea care administrează aeroporturile din Spania.

Meteorologii au plasat sâmbătă sub alertă roşie Madridul şi alte patru regiuni.

Între 20 şi 30 de centimetri de zăpadă s-au depus în capitală, aceasta fiind cea mai abundentă ninsoare înregistrată după anul 1971, a precizat Morcillo.

Foto: Facebook/El Mundo

Politica