joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Cum va gestiona Austria redeschiderea școlilor

Odată cu redeschiderea şcolilor, Austria va oferi săptămânal elevilor teste anti-COVID-19 uşor de utilizat, a anunţat sâmbătă ministrul educaţiei din această ţară, Heinz Fassmann, relatează Reuters, potrivit Digi24.ro.

„Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a subliniat ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena.

Cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită. Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri. Din acest motiv, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor, iar rezultatul va fi vizibil în 15 minute.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Părinţii elevilor de şcoală elementară vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă. Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă predarea în clasă se va relua pe 18 ianuarie aşa cum a fost planificat iniţial.

Profesorii urmează să primească vaccinuri începând cu sfârşitul lunii februarie, însă vaccinarea acestora nu este obligatorie. Cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori, Austria a intrat în prezent în cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie. De la începutul pandemiei anul trecut, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.

Politica