vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Test COVID negativ, obligatoriu pentru toți cei care sosesc în Anglia

Guvernul britanic a anunţat vineri că toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv cei care locuiesc acolo, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un teste COVID negativ efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării.

Mai mult, persoanele din ţările cu risc ridicat vizate de măsurile de carantină, chiar dacă au un rezultat negativ la test, vor trebui să continue să se auto-izoleze timp de zece zile, a precizat executivul de la Londra într-un comunicat.

Sunt prevăzute şi excepţii, în special pentru transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Această măsură are ca scop protejarea ţării „împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”, scrie agerpres.ro care citează AFP.

Marea Britanie este ţara europeană cu cel mai mare număr al deceselor provocate de COVID-19. Peste 78.500 de decese s-au produs în termen de 28 de zile de la un test pozitiv.

Strategia guvernului britanic de combatere a epidemiei se bazează în principal pe izolare, care a început oficial miercuri în Anglia, precum şi pe administrarea accelerată a celor două vaccinuri autorizate, Pfizer/BioNTech şi Oxford / AstraZeneca.

La sfârşitul lunii decembrie, autorităţile britanice au restricţionat sosirile din Africa de Sud, unde a fost identificată o nouă variantă a coronavirusului.

De la jumătatea lunii decembrie, carantina cu durata de zece zile poate fi scurtată la cinci zile în cazul unui rezultat negativ la cel puţin cinci zile de la sosire, măsură destinată redresării industriei transporturilor.

Politica