vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Procedura de autorizare a centrelor de vaccinare anti-COVID, simplificată

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că ministerul intenționează simplificarea modalității de înființare și a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19.

„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății reprezentanților DSP.

Direcțiile de sănătate publică județene sau a Municipiului București vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare pe baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme . Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Ministerul Sănătății a mai solicitat direcțiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcționeze în parametrii legali. Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcționare, respectarea circuitelor, dotarea spațiilor și kit-urile de vaccinare, mai precizează sursa citată, scrie hotnews.ro

Politica