sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 1.400 de cadre medicale din Vâlcea vor fi vaccinate

974 de cadre medicale din Vâlcea au fost vaccinate de la începutul campaniei de imunizare împotriva COVID-19 din județ, demarată în data de 4.01.2021. Potrivit Prefecturii Vâlcea, în total, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2  aproximativ 1.410 cadre medicale.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a preluat, miercuri,  încă  87  de flacoane (435 doze) de vaccin împotriva COVID-19 de la Centrul Regional Craiova, acestea fiind distribuite în trei centre de vaccinare ( Spitalul Județean de Urgență Vâlcea; Spitalul Orășenesc Brezoi și Spitalul Orășenesc Horezu), care au solicitat doze suplimentar. În aceeași zi, au fost vaccinate 300  cadre medicale: 195 de la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, 75 de la Spitalul Municipal „ Costache Nicolescu” Drăgășani, 20 de la Spitalul Orășenesc Horezu și 10 din cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi.

„În faza a II-a (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecțiuni cronice) se vor organiza 17 centre de vaccinare în afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul în localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Călimănești”, se arată în comunicatul Prefecturii Vâlcea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica