joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Originile jocurilor de cazino moderne

Deși mulți consideră conceptul de cazinou relativ modern, adevărul este că jocurile de noroc de noroc au făcut parte din viața oamenilor încă din timpuri foarte îndepărtate. Imediat după ce omul a descoperit focul, acesta a căutat forme de divertisment. Iar jocurile de noroc nu au întârziat prea mult. De la prima utilizare a zarurilor până la grafica 3D pe aparatele de video poker pe care le utilizăm astăzi, jocurile de noroc au suferit multe transformări de-a lungul anilor. Astăzi ai la dispoziție Superbet Apk pentru distracție nelimitată oriunde te-ai afla.
De la barbut la slot machine, iată originile unora din cele mai populare jocuri de noroc.

Barbut
Barbutul (cunoscut și sub numele de Craps) a fost numit inițial Hazard. Jocul Hazard pare că a apărut pentru prima dată în anii 1200 în cultura arabă. Această formă inițială de barbut a fost adusă în Europa după cruciade și s-a bucurat un succes masiv în rândul jucătorilor europeni.
Apoi, jocul numit pe atunci Hazard și-a făcut drum spre America împreună cu primii coloniști. Barbutul s-a născut după ce jocul Hazard a fost simplificat de un aristocrat francez din Louisiana. Jocul a crescut imediat în popularitate și a devenit adânc înrădăcinat în cultura din sudul Statelor Unite.
Jocul a fost în mare parte modificat din cauza improvizațiilor din partidele jucate acasă. Însă acest lucru s-a schimbat în 1910, când John Winn a inventat versiunea jocului de care ne bucurăm astăzi. Barbutul cu bani reali oferă unele dintre cele mai intense trăiri dintr-un cazino.

Poker
Jocuri asemănătoare cu pokerul pot fi identificate chiar și în Europa secolului al XVI-lea. Jucătorii au folosit cărți similare cu cele pe care le folosim astăzi pentru a face mâini cu 3 cărți. Cu toate acestea, cea mai apropiată rudă a pokerului modern este jocul As-nas. As-nas își are originea în Persia anilor 1600, unde a fost jucat cu punți de 20 sau 25 de cărți.
Jucătorii primeau 5 cărți și încercau să facă mâini cu perechi, 3, 4 sau 5 de un fel. Un full house era considerat a fi cea mai bună mână, însă mâinile secvențiale nu au fost dezvoltate deoarece nu existau costume și doar 4-5 cărți într-o cursă. Deși foarte diferit de fluxul de joc din Texas Hold’em, orice jucător de poker ar putea să joace cu ușurință As-nas.
Texas Hold’em, jocul pe care îl cunoaștem și îl iubim astăzi, a apărut în Robstown, Texas, la începutul anilor 1900. Adevărata sa popularitate a explodat după ce World Series of Poker a devenit popular la nivel mondial, undeva la sfârșitul anilor 1970.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Keno
Poate cel mai vechi joc de cazino, Keno își are originile în vechile sate chinezești. Sătenii chinezi aveau propriul lor joc numit pakapoo, care este de fapt străbunicul lui Keno modern.
În anii 1840, zeci de mii de imigranți chinezi și-au făcut drum spre o nouă viață în Statele Unite și au adus cu ei jocul pakapoo. Imigranții au păstrat mai întâi jocul pentru ei, însă nu a durat mult până micul lor secret a câștigat o popularitate nemaiîntâlnită, jocul fiind numit „Loteria chineză”.
Acest nume nu a rezistat însă prea mult, iar jocul a primit oficial numele de Keno. Jocul a fost lansat în cazinouri în anul în 1933, dar legea din Nevada a interzis cărților jucătorilor să aibă numere,astfel că jucătorii au ales nume aleatorii de cai de curse.

Ruleta
Ruleta datează din Franța anilor 1700. Numită și „roata mică”, ruleta a avut un succes extraordinar încă din acea perioadă. Se pare că nimeni nu poate spune cu exactitate cine a inventat jocul de ruletă. Se crede că jocul s-a născut dintr-un efort colectiv. Rezultatul a fost excelent, motiv pentru care ne bucurăm și noi astăzi de acest frumos joc.
Un alt fapt larg acceptat despre originile jocului este că își are originile într-un joc numit portique. Timp de aproape 75 de ani, regulile ruletei au fost modificate și adaptate, până s-a ajuns la varianta modernă pe care o cunoaștem astăzi. Astăzi, ruleta este unul dintre cele mai populare jocuri de cazino din lume. Cea mai profitabilă variantă de joc este roata europeană, care are doar 1 zero.

Blackjack
Blackjack este un alt joc ale cărui origini nu pot fi stabilite cu exactitate. Unii spun că este un joc spaniol, iar cea mai veche înregistrare scrisă pare a fi cea a lui Miguel de Cervantes, genialul autor al Don Quijote. Pe de altă parte, mulți îi consideră pe francezi inventatori ai jocului, care inițial se numea Trente-Un sau 31. Raționamentul este că Vingt-un (21) este o versiune condensată a popularului joc Trente-Un. În anii 1800, Vingt-un a devenit un succes uriaș în rândul jucătorilor din toată Europa și America de Nord.
În anii 1900, Vingt-un devenise blackjack, iar restul este istorie. Blackjack este unul dintre cele mai ușoare jocuri de cazino. De fapt, există o strategie de bază care îți va spune care este cel mai bun joc pe fiecare mână pe care o poți obține pe baza a ceea ce oferă dealerul.

Concluzie
De la barbut la poker, acestea sunt originile celor mai populare jocuri moderne de cazino. Unele dintre jocurile pe care le iubim astăzi au trecut prin sute de ani de modificări și adaptări. Cazinourile aduc toată distracția la o petrecere uriașă în care putem scăpa de stresul vieții de zi cu zi și pentru câteva ore, ne putem distra în voie.

Politica