vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Elevii gorjeni se întorc în sălile de clasă dacă profesorii lor se vaccinează

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj, Dana Constantinescu, susține că elevii vor merge din nou în sălile de clasă în funcție de numărul profesorilor care doresc să se vaccineze împotriva coronavirusului.

„Am primit o adresă din partea Ministerului Educației și până pe data de 15 ianuarie, la ora 16,00, trebuie să trimitem ministerului un tabel cu numărul cadrelor didactice și personalului auxiliar din unitățile de învățământ care doresc să se vaccineze deoarece în funcție de numărul acestora se va proceda la reluarea acestora în regim fizic. Din 8 februarie, începutul semestrului II, ar putea să înceapă școala, dar asta depinde de evoluția sau involuția numărului de cazuri“, a spus, la Radio Infinit, Dana Constantinescu.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Gorj recunoaște că unii profesori sunt încă reticenți în ceea ce privește vaccinarea, dar nu judecă acest lucru, pentru că fiecare dintre cadrele didactive poate alege ceea ce își dorește.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Cadrele didactice sunt și ei oameni și părerile sunt împărțite, sunt subiective. Sunt cadre didactice care își  doresc să se vaccineze și care nu își doresc deocamdată, probabil că își doresc să aștepte și să vadă cam care ar fi efectele acestui vaccin, pentru că sunt reticenți la trot ce presupune o experimentare, așa cum o denumesc dumnealor. Personal, eu voi accepta să fiu vaccinată pentru că este un lucru pozitiv pe care putem să-l facem“, a mai spus Dana Constantinescu.

Primarul din Târgu Jiu este unul dintre cei mai vocali oameni din județul Gorj atunci când vine vorba de redeschiderea școlilor în regim fizic. Edilul consideră că orașul pe care îl conduce este foarte bine organziat și să virusul nu le-ar pune probleme elevilor sau profesorilor.

„Copiii ar trebui să se întoarcă la școală. Mă refer aici la elevii târgujieni pentru că la noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic. Am investit foarte mult în toate unitățile de învățământ și cred că putem lua măsurile necesare menținerii unui risc scăzut de infectare. Criza generată de coronavirus ne-a afectat pe toți și de aceea trebuie să începem să luăm măsuri care să ajute la redresarea economiei. Noi am dat dovadă de responsabilitate la nivelul municipiului Târgu Jiu și chiar la nivelul întregului județ. De ce trebuie să luăm aceleași măsuri ca în județele cu probleme? Consider că am dovedit deja că putem gestiona responsabil situația la nivel local. Copiii trebuie să se întoarcă la școală, iar din punct de vedere economic trebuie să ne revenim. Foarte multe firme au de suferit, foarte mulți angajați au fost afectați. E timpul să le salvăm locurile de muncă”, a spus Marcel Romanescu la finalul anului 2020.

Politica