joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Când va fi disponibil vaccinul Oxford-AstraZeneca!

Șeful Agenţiei Europene pentru Medicamente (EMA), Emer Cooke, speră să decidă până la sfârșitul lunii ianuarie în privința autorizării vaccinului Oxford-AstraZeneca, potrivit DPA şi AFP, citează Digi24.ro.

Directorul Agenției Europene a Medicamentului a anunțat vineri că aşteaptă ca producătorul Oxford-AstraZeneca să depună săptămâna viitoare o cerere pentru o autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19. Decizia privind autorizarea vaccinului AstraZeneca/Oxford în Uniunea Europeană ar putea interveni la sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat şeful EMA, în condiţiile în care agenţia se află sub presiunea statelor membre de a se dota cu suficiente vaccinuri în speranţa limitării propagării pandemiei.

Comisia Europeană urmează după aceea să aprobe oficial vaccinul, dar această procedură este considerată mai mult o formalitate. Uniunea Europeană a anunțat vineri un nou acord cu Pfizer-BioNTech pentru achiziţionarea a încă 300 de milioane de doze de vaccin COVID. Noul acord dublează stocul de vaccinuri negociat cu Pfizer-BioNTech, la 600 de milioane de doze.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica