Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Vaccinarea continuă în județul Vâlcea

Publicat

pe

664 de cadre medicale din județul Vâlcea au fost vaccinate în cadrul campaniei  de vaccinare împotriva COVID-19, demarată în debutul acestei săptămâni. Marți au fost vaccinate nu mai puțin de 365 de angajați ai spitalelor din județ.

Potrivit autorităților, la Spitalul Județean de Urgență Vâlcea s-au vaccinat 190 de carde medicale, în timp ce la Spitalul„ Costache Nicolescu” din Drăgășani și la Spitalul Orășenesc Horezu au fost vaccinați câte 70 de angajați. Totodată,  35 de persoane ce activează în cadrul Spitalului Orășenesc Brezoi au acceptat imunizarea.

„În total, în județul Vâlcea, zilele acestea urmează să fie imunizate împotriva virusului SARS-CoV-2  975  cadre medicale. Totodată, începând cu această săptămână, urmează să fie vaccinat și personalul medico-sanitar din centrele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vâlcea și din centrele rezidențiale private”, informează Prefectura Vâlcea.

Direcția de Sănătate Publică Vâlcea a primit 195 flacoane (975 doze) de vaccin împotriva COVID-19, acestea fiind distribuite în cele patru centre de vaccinare, organizate în unitatile sanitare din județ: Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, Spitalul Municipal Drăgășani, Spitalul Orășenesc Horezu și Spitalul Brezoi.

În zilele următoare, un echipaj din cadrul DSP Vâlcea se va deplasa la centrul regional în vederea preluării unui număr suplimentar de flacoane necesar continuării campaniei de vaccinare.

În faza a II-a (în care se vor vaccina persoanele cu vârsta peste 65 ani sau cu afecțiuni cronice ) se vor organiza 17 centre de vaccinare din afara unităților sanitare, care vor funcționa astfel: cinci în municipiul Râmnicu Vâlcea și câte unul în localitățile: Bălcești, Berbești, Sutești, Drăgășani, Orlești, Lădești, Băbeni, Horezu, Mihăești, Budești, Brezoi și Călimănești.

Continue Reading