vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Tâlhari craioveni, prinși după ce au furat din mai multe magazine

Trei adolescenți craioveni au fost reținuți de polițiști, după ce au furat diverse bunuri de valoare din două magazine din Podari, în decursul câtorva zile.

,,Din cercetările efectuate de poliţiştii Secției 3 Poliție Rurală Bucovăț în colaborare cu poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, cei trei tineri ar fi pătruns, prin forţarea uşii de acces, în noaptea de 5/6 ianuarie a.c., în incinta unui magazin din comuna Podari, de unde ar fi sustras mai multe pachete de țigări, cartele telefonice şi suma de 800 de lei, cauzând un prejudiciu de aproximativ 6800 de lei. Prejudiciul în această cauză a fost recuperat în proporţie de 85 % de poliţişti şi restituit persoanei vătămate”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Dolj.

În primă fază, evenimentul a fost anunțat de proprietari pe un grup de Facebook din Craiova, în ideea de a găsi mai rapid vinovații. Imaginile au ajuns în atenția polițiștilor, care s-au sesizat din oficiu și au demarat o anchetă. Nu este prima abatare de acest fel a tinerilor. Cu ocazia cercetărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că adolescenții vinovați ar mai fi pătruns într-un magazin, tot din Podari, în seara zilei de 3 ianuarie. Prejudiciul a fost reprezentat de mai multe pachete de țigări în valoare de 7000 de lei, la care se adaugă suma de 1000 de lei, furată din magazin. ,,În urma probatoriului administrat de poliţişti, tinerii au fost reţinuţi pentru 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de furt calificat, fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Dolj. În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă”, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Dolj.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Forțele de ordine doljene continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în vederea recuperării întregului prejudiciu. Urmează ca la finalizarea cercetărilor din dosarul penal, acesta să fie înaintat unităţii de parchet competente cu propunerile corespunzătoare.

Andreea TIGOIANU

Politica