vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Scene violente la Washington: Suporterii lui Trump au intrat în Capitoliu

Susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt miercuri Capitoliul in timpul dezbaterilor din Congres, au ocupat terasele Capitolului și mai multe încăperi, la scurt timp după ce vicepreședintele Mike Pence a anunțat că nu se poate opune la certificarea victoriei lui Joe Biden, scrie Digi24.

“Nu am venit să te rănim, suntem aici pentru guvernul corupt”, spune unul dintre protestarii care înfruntă un agent de securitate pe treptele din interiorul clădirii Capitoliului, unde se află Senatul american.

Congresul Statelor Unite a întrerupt, miercuri, procesul de validare al rezultatului alegerilor prezidențiale.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Până acum o formalitate, această procedură a fost tulburată de proteste pro-Trump, în contextul în care președintele în funcție, Donald Trump, încearcă prin orice modalitate să răstoarne rezultatul alegerilor câștigate de Joe Biden cu 306 de voturi la 232.

Susținătorii lui Trump au luat cu asalt clădirea în timp ce unii dintre legislatori, pe cale să fie evacuați, s-au baricadat în săli de ședință. În mai multe clipuri video se poate vedea cum oficialii americani încearcă să blocheze ieșirile. Sala de Senat ar fi deja ocupată de protestatari, iar unul dintre ei a fost fotografiat stând pe scaunul președintelui Senatului.

Republicanul Adam Kinzinger, membru al Camerei Reprezentanților, a scris un mesaj pe Twitter în care susține că intrarea cu forța în clădirea Capitolului este „o încercare de lovitură de stat.”

În direct la CNN, acesta a declarat că revoltele de la Capitoliu au fost alimentate de teoriile conspirației, numindu-le „cu totul disprețuitoare”.

„Oriunde altundeva pe glob, am numi asta o încercare de lovitură de stat. Cred că asta este”, a adăugat el.

Un alt congresmen, republicanul Mike Gallagher, suporter a lui Donald Trump, îi cere acestuia să pună capăt anarhiei. „Este gata. Alegerile s-au terminat. Nu am văzut niciodată așa ceva”, a declarat Gallagher.

Politica