marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

O primărie taie ajutoarele sociale persoanelor care nu vor să muncească în folosul comunității

Se schimbă foaia pentru persoanele care primesc ajutor social. Primăria oraşului Adjud, judeţul Vrancea, le-a tăiat banii la 18 persoane care au refuzat să muncească orele obligatorii în folosul comunităţii, potrivit libertatea.ro.

Primarul oraşului, Florin Nechifor, precizează că pentru 18 persoane care primeau ajutor social a fost sistată plata, după neefectuarea orelor de muncă. „Din păcate, însă, o parte dintre cei care pot beneficia de acest venit minim garantat nu vor să înţeleagă că noi, cetăţenii, avem şi obligaţii pe lângă drepturile garantate de stat, una dintre obligaţiile dânşilor fiind aceea de a presta câteva ore de muncă în folosul comunităţii. Conform legii, urmarea firească a acestei atitudini a fost sistarea plăţii venitului minim garantat încă din lunile noiembrie şi decembrie ale anului trecut pentru 18 dintre dânşii”, a declarat Florin Nechifor.

Potrivit edilului, în situaţia în care, într-un interval de 3 luni de la sistarea plăţii, persoana în cauză refuză să efectueze acţiunile sau lucrările de interes local, aceasta îşi pierde dreptul de a solicita venitul minim garantat timp de 12 luni. În prezent, 70 de locuitori ai oraşului care primesc ajutor social sunt apţi de muncă şi au de efectuat în această lună un total de 1.046 de ore de muncă în folosul comunităţii. Edilul a decis ca beneficiarii de ajutor social să ajute, încă din prima zi a anului, muncitorii de la spaţii verzi şi salubritate pentru a asigura curăţenia localităţii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Foto: arhiva

Politica