vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Craiova: Calea București intră în reabilitare generală

Calea București intră, din această săptămână, în reabilitare generală, anunță Primăria Craiova.

Este vorba de lucrări de reparații, revitalizarea spațiilor verzi, realizarea de locuri de joacă, dar și de stabilirea unui regulament pentru spațiile comerciale din zonă.

“Cea mai importantă arteră care tranzitează Craiova și cartea de vizită a orașului nostru, Calea București, avea demult nevoie de o transformare radicală, care să asigure confort cetățenilor care locuiesc sau tranzitează zona, dar și să ofere bulevardului un aer nou, demn de statutul de poartă de intrare în municipiu. Astfel, vom efectua reparații generale la zonele pietonale și aleile de acces în blocuri și spațiile comerciale aflate la parterul acestora. De asemenea, vrem să revitalizăm toate spațiile verzi de pe Calea București și să regândim peisagistic întreaga zonă. Iar primele lucrări sunt deja vizibile chiar din aceste zile: s-a început operațiunea de marcare a arborilor uscați pentru care va fi solicitat avizul de tăiere de la Agenția de Mediu, se scoate gardul viu existent și se curăță zonele verzi de vegetația uscată, urmând să pregătim terenul pentru explozia de culori a florilor ce vor fi plantate la primăvară”, a declarat Lia-Olguța Vasilescu, primarul Craiovei.

Policlinica Buna Vestire Craiova

 Un alt aspect important al transformărilor propuse pentru Calea București este trecerea în subteran a cablurilor de pe stâlpi. În acest context, au fost inițiate discuții între reprezentanții Primăriei Craiova și deținătorii de utilități, în special cu furnizorii de servicii de telecomunicații, pentru posibilitatea de a-și coborî în subteran, pe propria cheltuială, toate cablurile existente și care oferă un aspect inestetic în acest moment.

Proiectul de regenerare a bulevardului va mai include realizarea celei mai mari expoziții de picturi murale pe blocurile cu vedere către Calea București, conceperea de locuri de joacă inedite pentru copii, dar și reglementarea tipului de activități/servicii ce se pot desfășura în spațiile comerciale din zonă.

De asemenea, va fi demarat un proiect pe fonduri europene pentru reabilitarea termică a blocurilor, astfel încât acestea să aibă fațade care corespund din punct de vedere estetic și energetic.

Primăria Craiova

Politica