vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Covid-19. 119 persoane nou confirmate și 5 decese înregistrate, în Dolj

Alți 119 doljeni au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2, în ultimele 24 de ore. Potrivit datelor raportate de DSP Dolj, încă 5 persoane au pierdut lupta cu viața, în urma infectării. Totodată, au fost recoltate 46 de teste rapide și 122 de probe RT-PCR, preluate la cerere, în vederea depistării infecției cu Covid-19. Noi cazuri au fost descoperite și în rândul cadrelor medico-sanitare din județ, bilanțul ridicându-se la 1064, respectiv la 112 cazuri în rândul jandarmilor.

Mai mult, 34 de cadre militare din penitenciar sunt confirmate pozitiv cu noul coronavirus la momentul de față, 104 polițiști și 162 de angajați militari, anunță reprezentanții Prefecturii Dolj.

Spitalele suport Covid în care se află internați și tratați pacienții doljeni, infestați cu noul coronavirus sunt:

Policlinica Buna Vestire Craiova

• Spitalul de Boli Infecţioase – 114/110 din Dolj;

• Spitalul Județean de Urgență – 20/16 din Dolj;

• Spitalul de Neuropsihiatrie –7/6 din Dolj;

• Spitalul Municipal Filantropia – 28/26 doljeni;

• Spitalul Municipal Băilești – 7 din Dolj;

• Spitalul Orășenesc Dăbuleni – Comp. Boli Infecțioase– 7 din Dolj;

• Spitalul CF Craiova – 10/9 din Dolj; •

Spital Pneumoftiziologie Leamna – 6 pacienți doljeni;

• Pacienți internați la ATI – 40.

Potrivit autorităților, rata de transmitere a virusului Covid-19 a ajuns la 1,37 cazuri/mia de locuitori, în Dolj; în municipiul Craiova, incidența se situează la 2,08 cazuri/mia de locuitori.

De la începutul pandemiei, numărul doljenilor care au trecut prin infecția cu SARS-CoV-2 a a ajuns la 15.731, iar celor care au decedat din această cauză, la 267. Autoritățile locale și județene atrag, în continuare, atenția tuturor cetățenilor cu privire la respectarea măsurilor sanitare aflate în vigoare, și anume: – respectarea regulilor de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitarea, la maximum, a oricărui contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă; – evitarea zonelor aglomerate unde are loc contactul direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă; – respectarea cu strictețe a regulilor de igienă personală, recomandate de autorități; – purtarea măștii de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru protejarea personală, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Pentru orice recomandare sau informație legată de Covid-19, cetățenii pot apela linia telefonică TelVerde 0800800358, iar la linia telefonică 0800800165, aceștia pot sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție, stabilite de autorități.

Andreea TIGOIANU

Politica