joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Pagube în 4 localități din Mehedinți, în urma ploilor

Patru localități din județul Mehedinți au fost afectate de precipitațiile abundente, care au căzut zilele trecute. Este vorba despre Obârșia Cloșani, Corcova, Prunișor și Baia de Aramă.

„Potrivit datelor preliminare transmise de Grupul de Suport Tehnic din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Mehedinți, au fost avariate 25 de case, au fost afectați 3 km de drum județean, 18,2 km drum comunal, 12,4 străzi/ulițe comunale, 9,2 km drum forestier/exploatare, 1 pod avariat, 15 podețe avariate, au fost inundate 108,5 ha teren arabil, 28,5 ha pășuni/fânețe.

În perioada următoare, o comisie formată prin Ordin al Prefectului județului Mehedinți, din care fac parte reprezentanți ai Instituției Prefectului, Consiliului Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al Județului Mehedinți, Sistemului de Gospodărire a Apelor Mehedinți, ai primăriilor din comunele afectate, se va deplasa în teren în vederea evaluării pagubelor produse în județ”, a anunțat prefectura Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Potrivit acestora, în perioada 04-05.01.2021, pe teritoriul județului Mehedinți, s-au înregistrat cantități de precipitații însemnate, totalizând 33,6 l/mp la Strehaia, 39,9 l/mp la Corcova, 50,1 l/mp la Șișești, 62 l/mp la Tarmigani, 67,01 l/mp la Tarnița.

„Aceste precipitații au dus la creșteri de niveluri și debite pe cursurile de apă din județ, depășindu-se cotele de apărare la mai multe stații hidrometrice. Cantitățile mari de precipitații căzute au dus și la scurgeri de pe versanți, care au afectat mai multe obiective.

Prefectul Cristinel PAVEL s-a deplasat în zonele afectate şi a coordonat acţiunile de salvare şi misiunile de limitare a distrugerilor provocate de torenții deosebit de puternici”, au mai arătat reprezentanții prefecturii.

Politica