Conecteaza-te cu noi

Actualitate

Județul Vâlcea a atins pragul de 10.000 de infectări

Publicat

pe

Pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la mijlocul acestei săptămâni, au fost confirmate 10.006   de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 și 155 decese. În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 119 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: șapte asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 100 cu forme medii și 12 internate în secția ATI.

În județ rămâneau 18 de  focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale,  unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice, iar numărul persoanelor declarate vindecate era de 7.763,  din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

„Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară. Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate”, transmite Prefectura Vâlcea.

Continue Reading