joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Echipa de experți care studiază originea pandemiei de coronavirus, blocată de China

China a blocat sosirea unei echipe care investighează originile pandemiei de coronavirus, a anunțat Organizația Mondială a Sănătății.

„Sunt foarte dezamăgit de această informație”, a declarat șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la o conferință de presă la Geneva. Acesta a spus că doi experți internaționali plecaseră deja spre Wuhan, când li s-a comunicat că oficialii chinezi nu le-au aprobat intrarea în țară, deși aranjamentele necesare fuseseră convenite în prealabil în comun cu China.

Dr. Michael Ryan, director executiv în OMS, a declarat că a existat o problemă cu vizele, iar un membru al echipei s-a întors deja acasă. Celălalt aștepta în tranzit într-o țară terță.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Oficialii OMS negociază de mult timp cu Beijingul pentru a permite unei echipe de oameni de știință accesul la site-uri cheie pentru a investiga originea virusului – detectat pentru prima dată în Wuhan în decembrie 2019.

Ryan a declarat că echipa speră că este „doar o problemă logistică și birocratică” care poate fi rezolvată cu „bună credință în următoarele ore”.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Hua Chunying, a declarat luni că țara va primi echipa OMS, potrivit digi24.ro care citează Reuters.

Politica