vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Trafic blocat pe Valea Oltului. Un zid de sprijin s-a prăbușit

Timp de mai bine de nouă ore, circulaţia a fost blocată parţial sau total, în noaptea de luni spre marţi, 5 ianuarie, pe porţiunea de pe Valea Oltului – Vâlcea, din cauza aluviunilor de pe versanţi.

Pericolul de viituri a fost semnalat şi prin mesaje Ro-Alert: „Avertizare hidrologică Cod Roşu ce vizează depăşiri ale cotelor de pericol pe afluenţii de dreapta Oltului, aval confluenţa cu Lotru – amonte Ac. Ioneşti, până în data de 05.01.2021, ora 12:00. Respectaţi măsurile dispuse de autorităţi. Nu folosiţi podurile şi căile rutiere expuse pericolului. Nu încercaţi să traversaţi cursurile de apă prin locuri neamenajate. Dacă sunteţi într-o zonă inundabilă: îndreptaţi-vă spre locurile de refugiu cele mai apropiate: acoperişuri, zone mai înalte. Informaţi şi persoanele din vecinătatea dumneavoastră.”

Potrivit informaţiilor furnizate de Poliţia Vâlcea, problemele au fost semnalate la km 206, zona Brezoi, unde s-a lucrat pentru deblocare, ”traficul fiind blocat în repetate rânduri din cauza căderilor de pietre”, după cum a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Dintr-o filmare reiese că în zonă s-a prăbuşit o parte din zidul de sprijin al stâncilor de pe Valea Oltului, dar viiturile au adus mâl pe şosele şi în alte zone de pe DN 7 / E 81.

Probleme au fost semnalate pe tot parcursul nopţii: „În jurul orei 05:00 se circula alternativ, apoi pe la ora 06:00, a fost blocat total pentru curăţare”, a precizat reprezentantul IPJ Vâlcea.   

„Din informaţiile de la Serviciul Drumuri Naţionale, traficul pe DN 7 (km 200 +700) a fost blocat parţial între orele 22:00 – 05:40, blocat total 5:40 – 07:10, după care a fost deblocat”, au mai menţionat autorităţile, potrivit Adevărul.

Pompierii militari au intervenit întreaga noapte şi în Brezoi şi Racoviţa unde mai multe gospodării au fost inundate.

În plus, din cauza precipitaţiilor abundente, un tren de călători a deraiat, tot pe Valea Oltului, în apropierea staţiunii Călimăneşti – Căciulata, după ce terasamentul căii ferate s-a înfundat.

foto: captură video

Politica