sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Peste 150.000 de cadre medicale s-au înscris pentru a se imuniza

Campania de vaccinare începe în forță în România unde funcţionează de luni 230 de centre pentru imunizarea angajaţilor din sistemul de sănătate. Până luni seară, peste 25.500 de persoane au primit serul anti Covid, iar autorităţile vor să grăbească procesul, astfel încât în mai puţin de două săptămâni să fie incluşi şi cei din următoarea etapă. Până la finalul lunii ianuarie, în ţara noastră ar trebui să sosească 600 de mii de doze de vaccin, câte 150 de mii în fiecare săptămână. În plus, autoritățile spun că injecția ne protejează și de noua tulpină a coronavirusului, care a fost descoperită inițial în Marea Britanie.

150.000 de persoane – cadre medicale – s-au înscris până astăzi pentru a fi vaccinate în prima etapă a campaniei. Autoritățile au estimat eșantionul de persoane care au acces la vaccin în prima etapă la 250.000, cu toate că, inițial, se vorbise despre 500.000 de persoane, a declarat marți medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, într-o conferință de presă.

Valeriu Gheorghiță mai spune că se așteaptă ca România să ajungă la „un procent realist de 70-80%” din populație vaccinată, la finalul acestei campanii.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica