marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Lista cadrelor didactice din Olt pro-vaccinare, finalizată până la 15 ianuarie

Inspectoratul Școlar Județean Olt a solicitat tuturor directorilor de școli o listă cu personalul didactic, auxiliar și nedidactic care dorește să fie vaccinat împotriva noului coronavirus, ce trebuie transmisă până la data de 15 ianuarie. Decizia ISJ Olt a fost înaintată ca urmare a solicitării venite din partea Ministerului Educației, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului care lucrează în învățământ, ce ar putea fi inclus în etapa a doua a vaccinării, potrivit gazetanoua.ro.

Lista cu personalul dispus să se vaccineze trebuie finalizată și transmisă până pe15 ianuarie, la ora 16:00. Victor Iacobescu, inspectorul șef al ISJ Olt, a anunțat că a făcut această solicitare la nivelul tuturor școlilor și grădinițelor din județ.

„Am solicitat tuturor directorilor unităţilor de învăţământ ca până pe data de 15 ianuarie să ne transmită situaţia cu profesorii care sunt de acord să se vaccineze. Vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară”, a precizat șeful ISJ Olt.

Policlinica Buna Vestire Craiova

În ceea ce privește prezența fizică în bănci, Victor Iacobescu confirmă ideea oficialilor din domeniul Educației vizavi de posibilitatea redeschiderii etapizate a școlilor, începând cu 8 februarie. În cele din urmă, decizia finală privind reîntoarcerea elevilor în școli va fi stabilită în funcție de evoluția situației epidemilogice.

„Cert este că pe data de 11 ianuarie, şcoala va începe online. Personal, cred că din semestrul al doilea, din luna februarie, vor începe cursurile fizic pentru grădiniţe, clasele 1-4, clasele a VIII-a şi a XII-a. Sper ca pandemia să aibă o involuţie, ca să putem începe cât mai curând”, a adăugat Victor Iacobescu, inspectorul șef ISJ Olt.

Vaccinarea cadrelor didactice va fi posibilă în cadrul celei de-a doua etape a campaniei de imunizare, unde vor fi vaccinate persoanele cu risc ridicat de infectare cu SARS-CoV-2, mai exact, cele care deservesc activități din domeniile care vizează apărarea, ordinea publică, transporturile, educația, alimentația sau energia. Astfel, în ceea ce priveşte includerea angajaţilor din educaţie în etapa a doua a vaccinării, ministrul educației, Sorin Cîmpeanu a relatat că este ,,convins că vor putea beneficia de o prioritate conformă cu importanţa educaţiei, cu aşteptările societăţii”.

Politica