joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Valeriu Gheorghiță: Redeschiderea școlilor nu este condiționată de vaccinare

Medicul militar Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 spune că redeschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinarea profesorilor, dar a subliniat că personalul din învăţământ are prioritate la vaccinare, pentru că deserveşte o activitate esenţială.

„Ceea ce pot să vă spun este că, cu siguranţă, cadrele didactice şi personalul din învăţământ este prioritizat, pentru că deserveşte realmente o activitate esenţială extrem de importantă pentru societate şi pentru sistemul educaţional din ţara noastră şi cu siguranţă va avea prioritate la vaccinare. Dar deschiderea şcolilor nu este condiţionată de vaccinare”, a declarat Valeriu Gheorghiță la Digi24.

Astfel, cei care lucrează în învățământ și vor dori să se vaccineze vor intra în etapa a doua a campaniei de vaccinare.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Într-o declarație făcută pentru Știrile ProTV, Sorin Câmpeanu spune că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, 11 ianuarie 2021, este un termen mult prea scurt. Însă, Ministerul Educației “își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor”, a mai precizat acesta, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, este vehiculată data de 8 februarie, ca un “plan” pe care ministrul Sorin Cîmpeanu l-ar avea pentru redeschiderea școlilor. Dacă școala s-ar redeschide fizic abia în februarie, pe 11 ianuarie elevii ar începe școala tot în format online.

“Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie”, potrivit Știrile ProTV.

 

Politica