joi, aprilie 18, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Se reiau zborurile din și spre Marea Britanie

Începând de luni, 4 ianuarie, ora 19.00, vor putea fi reluate zborurile spre/dinspre Marea Britanie pe toate aeroporturile din România, a informat Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Persoanele care vin din acest stat trebuie să intre însă în carantină sau să aibă un test negativ la Covid-19, efectuat cu cel mult 48 de ore înainte de intrarea în România.

Excepțiile de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele care sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord se aplică doar pentru:

Policlinica Buna Vestire Craiova

a) conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone;

b) conducătorii autovehiculelor pentru transport persoane care au mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv locul conducătorului;

c) conducătorii auto prevăzuți la lit. a) şi lit. b) care se deplasează în interesul desfășurării profesiei din statul de rezidență al acestora într-un alt stat membru al Uniunii Europene sau dintr-un alt stat al Uniunii Europene în statul de rezidență, indiferent dacă deplasarea se face prin mijloace individuale sau în cont propriu;

d) piloții de aeronave şi personalul navigant;

e) persoanele aflate în tranzit, dacă părăsesc România în cel mult 24 de ore de la intrarea pe teritoriul tării;

f) membrii misiunilor diplomatice, oficiilor consulare şi ai altor reprezentanţe diplomatice acreditate la Bucureşti, posesori de paşapoarte diplomatice, personalul asimilat personalului diplomatic, precum şi membrii Corpului Diplomatic şi Consular al României şi posesorii de paşapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.

Suspendarea zborurilor din și către Marea Britanie a fost decisă la 20 decembrie 2020 din cauza îngrijorărilor legate de mutația suferită de virusul SARS-CoV-2 care a fost constatată în Marea Britanie, scrie Digi24. O măsură similară se adoptase în mai multe țări europene, dar s-a renunțat la ea la scurt timp, la recomandare Bruxelles-ului.

Politica