marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Rusia analizează posibilitatea emiterii unor certificate de vaccinare pentru călătoriile în străinătate

Vladimir Putin, președintele Rusiei, a ordonat guvernului de la Moscova sa analizeze posibilitatea emiterii unor certificate pentru acele persoane care au fost inoculate cu vaccinurile rusesti dezvoltate impotriva maladiei COVID-19 si care doresc sa calatoreasca in strainatate, se afirma intr-un document publicat luni de Kremlin, informeaza Reuters, potrivit ziare.com.

Potrivit aceluiasi document, guvernul rus a primit si sarcina de a se asigura ca astfel de certificate vor fi recunoscute pe plan international. Rusia, care ocupa locul al patrulea in topul tarilor cu cele mai multe cazuri de COVID-19 din lume, are sperante mari legate de mai multe vaccinuri produse pe plan intern. Rusia a inceput luna trecuta o campanie de vaccinare in masa impotriva acestei boli.

Peste 800.000 de persoane au fost deja inoculate in Rusia si peste 1,5 milioane de doze de vaccin au fost expediate in teritoriu, a anuntat sambata ministrul rus al Sanatatii, Mihail Murasko. De la 1 ianuarie, persoanele inoculate in Rusia vor primi un certificat electronic de vaccinare, a anuntat agentia de presa TASS, care l-a citat pe ministrul Murasko. Ministerul Sanatatii de la Moscova a infiintat o baza de date cu rezidentii rusi care se vaccineaza impotriva maladiei COVID-19, a raportat TASS.

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) nu recomanda tarilor lumii sa emita „pasapoarte de imunitate” pentru persoanele care s-au vindecat de COVID-19, dar analizeaza posibilitatea implementarii unor certificate electronice de vaccinare si lucreaza in prezent la un studiu-pilot pe aceasta tema in Estonia.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Luni dimineata, Rusia a raportat alte 23.351 de cazuri de infectare cu noul coronavrius in ultimele 24 de ore, inclusiv 3.591 la Moscova, iar bilantul total al infectarilor cu SARS-CoV-2 a ajuns in aceasta tara la 3.260.138 de cazuri. Autoritatile ruse au confirmat luni si alte 482 de decese, in timp ce bilantul total al victimelor a urcat la 58.988.

Politica