vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reunire fără trei piese de bază și cu antrenor nou!

După cea mai scurtă vacanță din intersezon, oltenii se vor pregăti pe plan local

Doar 10 zile de vacanță au avut leii lui Corneliu Papură. Juveții s-au reunit sâmbătă, în complexul sportiv din Lunca Jiului unde s-a desfășurat prima ședință de pregătire. Octavian Benga, fost antrenor la ASU Politehnica Timișoara, a fost singura noutate. Acesta va colabora cu Corneliu Papură, așa cum de altfel anunțase în prealabil și patronul Mihai Rotaru: „Da, domnul Benga o să facă parte din staff-ul nostru începând cu data de 2 ianuarie”.
La nivelul lotului, trei absențe de marcă: goalkeeper-ul Mirko Pigliacelli și jucătorii de culoare Reagy Ofosu și Stephane Acka. Cei trei au fost învoiți de conducerea clubului, să-și prelungească vacanțele. Situația fundașului ivorian este una delicată, acesta anunțând, prin intermediul impresarului său, că nu acceptă statutul de rezervă, despărțirea de gruparea olteană fiind iminentă. „Credem că e benefic, pentru ambele părţi, să găsim o soluţie în cazul jucătorului. Politica actuală a clubului, în privinţa fotbalistului, e de neînţeles. E al doilea cel mai valoros fundaş central din lot, dar practic e tratat ca un jucător tânăr.
Din moment ce joacă acolo de cinci ani, are o relaţie bună cu preşedintele, şi din moment ce vorbeşte fluent limba română, fotbalistul nu se aştepta să fie tratat în acest mod de club”, a declarat impresarul jucătorului ivorian, Christopher Abdul.
Față de anii trecuți, dată fiind perioada scurtă de pregătire până la reluarea stagiunii, dar și contextul internațional impredictibil legat de pandemia de coronavirus, juveții se vor antrena în țară. Totodată au programată și o dublă amicală în compania echipei lui Emil Săndoi, Chindia Târgoviște. „Pregătirea se va desfășura pe plan local. De asemenea, marți vom disputa și o “dublă” amicală în compania echipei Chindia Târgoviște”, a fost comunicatul clubului.
Primul meci oficial din 2021 pentru CSU Craiova va fi marți, 12 ianuarie, de la ora 19.45, pe stadionul „Ion Oblemenco”, în compania echipei Sepsi Sf. Gheorghe, iar Mihai Rotaru are la dispoziție foarte puțin timp pentru a mai transfera fotbaliști pe care Papi să aibă ocazia să-i arunce direct în focuri. Dacă mutările vor întârzia, așa cum s-a întâmplat și în toamnă, noii jucători vor putea să-și ajute echipa la capacitate maximă abia în play-off.

Politica