vineri, aprilie 26, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj: „Nu există ca vreun cadru medical să nu se vaccineze”

Mihai Moisescu, Preşedintele Patronatului Medicilor de Familie din Gorj, consideră că personalul medical care refuză vaccinarea anti COVID-19 nu ar mai trebui să lucreze în sistem.

„Nu există ca vreun cadru medical, medic, asistentă, orice să nu se vaccineze. Eu l-aş lăsa liber. Există riscul de a-şi îmbolnăvi pacienţii. Vaccinarea nu stârpeşte virusul. Mă fereşte pe mine, cadru medical sau ca persoană, să mă îmbolnăvesc, dar nu mă opreşte pe mine să nu vă dau dumneavoastră, ca nevaccinat. Trebuie să avem grijă de sănătatea noastră, să ne vaccinăm şi să avem grijă de sănătatea celor cu care venim în contact şi trebuie să-i protejăm. Distanţare este sfântă, igiena la fel şi purtarea măştii“, a spus medicul Mihai Moisescu la postul Impact Tv.

Medicul a povestit despre o discuție pe care ar fi avut-o cu un coleg ce nu își dorea să se vaccineze și a recunoscut că nu i-a venit să reacționeze deloc frumos.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Când întreb un medic dacă se vaccinează şi el îmi răspunde că nu, pe motiv că nu vrea el, atunci îmi venea să-l arunc pe geam. Am avut astfel de discuţii. Nu poţi să spui aşa ceva tu, ca medic. El nu poate să vorbească de cipul pe care îl bagă Bill Gates şi alte bazaconii din astea”, a mai spus Mihai Moisescu.

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului din județul Gorj va începe pe 4 ianuarie 2021. Constantin Mădălin Dinu, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, este doctorul ce și-a asumat să fie primul vaccinat.

Nici jumătate din numărul de angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu doresc să facă vaccinul împotriva SARS-CoV-2. Doar 600 de angajaţi din cei 1330 au optat şi au semnat pentru vaccinare, urmând să fie imunizaţi în etapa următoare, scrie adevarul.ro.

„De luni, 4 ianuarie 2021, va începe vaccinarea personalului medical. Prima persoană vaccinată va fi directorul medical al spitalului“, a precizat Dumitru Vienescu, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, conform sursei citate.

Politica