Conecteaza-te cu noi

Actualitate

ANM: Cod galben de ploi în vestul și nordul Olteniei

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni dimineață, un cod  galben de ploi și vânt puternic, valabil pentru 14 județe.

Astfel, în intervalul 4 ianuarie, ora 14:00 – 5 ianuarie, ora 08:00,  va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

ANM a emis și un cod portocaliu de viscol și ninsori abundente în Carapații Meridionali, valabil în intervalul 4 ianuarie, ora 18:00 – 5 ianuarie, ora 08:00. Se vor semnala viscol puternic și ninsori abundente în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

De asemenea, ANM precizează că, în Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

Continue Reading