vineri, martie 29, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Alexandru Rafila: Persoanele care se vaccinează au imunitate împotriva COVID-19 cel puţin un an de zile

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, consideră că persoanele care se vaccinează ar avea imunitate împotriva COVID-19 cel puţin un an de zile.

Rafila explică faptul că totul este o probabilitate ţinând cont de faptul că nu există studii concrete care să spună exact un interval de timp în care cei vaccinaţi vor fi protejaţi.

Potrivit acestuia, după vaccinare s-a observat că nivelul de anticorpi formaţi în organismul uman este unul care se menţine constant şi este înalt.  Din aceste considerente, se poate lansa ipoteza că imunitatea împotriva ar putea dura 1 an de zile, scrie realitatea.net

Policlinica Buna Vestire Craiova

Rafila a vorbit şi despre un alt vaccin care lansase aceeaşi discuţie şi care, după vaccinare, s-a dovedit a crea o imunitate de 10 ani de zile.

„Nu știm încă pentru cât timp vom fi imuni dar studiile au arătat că nivelul de anticorpi după vaccinare este menținut înalt și constant. Probabil că cel mai puțin vom fi imuni în jur de un an de zile. Dar e posibil că acest interval, pe măsură ce acumulăm experiență, să fie mai mare”, a spus Rafila. 

„La vaccinul HPV a fost aceeași discuție și imunitatea durează 10 ani. Să dea Dumnezeu să fie la fel și la coronavirus”, a adăugat acesta.

Politica