vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Accident fatal în Drobeta-Turnu Severin

Un taximetrist și-a pierdut viața, iar alte trei persoane au fost rănite, în urma unui accident rutier, provocat de un tânăr de 18 de ani pe Splaiul Mihai Viteazu, din Drobeta-Turnu Severin. Șoferul taxiului conducea în mod regulamentar, când autoturismul condus de adolescentul vinovat a derapat și l-a lovit frontal, potrivit actualmehedinti.ro.

Martorii accidentului au văzut cum mașina tânărului a derapat, după ce acesta a pierdut controlul volanului.

„Detașamentul de Pompieri Drobeta Turnu-Severin a intervenit, pe Splaiul Mihai Viteazu din municipiu, cu o autospecială cu apă și spumă, o ambulanță SMURD și o autodescarcerare, la un accident rutier. Ajunși la fața locului, am constatat că, în accident, erau implicate trei autoturisme și patru victime. Una dintre victime a fost declarată decedată de către Serviciul Județean de Ambulanță, două au refuzat transportul la spital, iar cea de-a patra a fost transportată la spital de către ambulanța SMURD, cu traumatisme minore”, a precizat cpt. Flavius Iscru, din cadrul ISU Mehedinți.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pentru că nu a ținut cont de condițiile meteo nefavorabile și nu a adaptat viteza la carosabilul umed, tânărul a fost autorul unei adevărate tragedii în trafic.

„În urma cercetărilor de la fața locului, s-a stabilit faptul că șoferul unui autoturism, marca Mercedes, nu a adaptat viteaza de deplasare la condițiile meteorologice, a pierdut controlul asupra direcției și a pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu alte două autovehicule. În urma impactului, a rezultat decesul unei persoane și rănirea altor trei”, a declarat Radu Mihalache, din cadrul Biroului Rutier Mehedinți.

Șoferul celui de-al treilea autoturism implicat în accident s-a declarat norocos, întrucât a scăpat cu viața din accidentul mortal la care a asistat și în urma căruia a fost rănit ușor.

„Eu, cu băiatul de pe taxi mergeam spre Podul Gruii, iar băiatul cu Mercedes-ul a derapat. Prima dată, a intrat în mine, iar apoi frontal, a lovit taximetrul. A derapat, l-a luat spatele. E și începător. A avut vitează, e umiditate. Eu sunt rănit ușor la mână. Se poate spune că am avut mare noroc că nu m-a lovit și pe mine, frontal”.

Șoferul începător care a provocat accidentul intrase în posesia permisului de conducere în luna iulie. În cazul tânărului, a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând să plătească daunele materiale rezultate din accident.

foto: actualmehedinti.ro

Andreea TIGOIANU

Politica