marți, aprilie 16, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Olt. Un preot care s-a urcat la volan după ce a consumat alcool a accidentat mortal un copil, în Bobicești

Un adolescent de 15 ani a murit după ce a fost lovit de o maşină, sâmbătă, într-o localitate din judeţul Olt.

Accidentul s-a petrecut în comuna Bobicești, iar șoferul vinovat era preotul din localitatea Brănet.

Reprezentanții IPJ Olt au precizat că șoferul consumase alcool înainte de a se urca la volan, având 0,45 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Polițiștii din cadrul Poliție Orașului Balș s-au deplasat la locul accidentului și din primele cercetări au stabilit faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de un bărbat, de 57 de ani, din comuna Bîrza și un pieton, în vârstă de 15 de ani, din comuna Bobicești, județul Olt. Din păcate, minorul a decedat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentrație de 0.45 miligrame/Litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală pentru a se stabili cu exactitate împrejurările producerii evenimentului”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu, potrivit Mediafax.

Mai mult, preotul care a produs accidentul a încercat să-i plaseze pe anchetatori pe o pistă falsă, astfel încât să-și mențină o parte din vinovăție. Mai precis, după impact, Florian Uțoiu a mutat mașina într-o poziție în care datele ulterioare ale anchetei să îl poată avantaja. Este cunoscut că în astfel de cazuri, șoferul care a produs un accident nu are voie să miște autoturismul din poziția în care s-a oprit, fiind pedepsit prin lege.

În urma accidentului, politiștii trebuie să stabilească cu exactitate împrejurările în care acesta a avut loc. Așadar, după ce anchetatorii au descoperit faptele suplimentare ale vinovatului, preotul din Bîrza este cercetat pentru trei infracțiuni.

„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunilor de «uciderea din culpă», «conducerea sub influența alcoolului sau altor substanțe» și «părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia»”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, inspectorul principal, Alexandra Dicu.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care s-a produs accidentul.

Politica