miercuri, aprilie 24, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Reguli noi în 2021 pentru posesorii de mașini cu volan pe dreapta!

Marea Britanie le dă socotelile peste cap românilor, mai ales în privința mașinilor. Autoturismele cu volan pe partea dreaptă, cumpărate din Regatul Unit şi aduse în România, nu mai pot fi înmatriculate de la 1 ianuarie în ţară, întrucât omologarea emisă de Marea Britanie nu va mai fi valabilă. Aceasta fiind o altă consecinţă a Brexit-ului, potrivit adevărul.ro.

Românii care au maşini cu volan pe partea dreaptă şi le-au înmatriculat înainte de 1 ianuarie vor putea circula în continuare pe şoselele din România, potrivit autorităţilor. Însă cei care nu au rezolvat această problemă cu autoturismele cumpărate din Regatul Unit vor mai avea voie să circula cu doar 90 de zile pe teritoriul României. Din această cauză, mii de şoferi români, şi dintre cei stabiliţi în Regatul Unit, s-au întors în ţară ca să-şi înmatriculeze maşinile, notează aceeași sursă citată. 

În ianuarie 2019, s-au înregistrat aproximativ 1.100 de vehicule cu volan pe dreapta, iar în decembrie 2020 numărul lor a crescut la 2.500. În România, în 2019, au fost omologate aproape 20.000 de maşini cu volan pe dreapta.  Potrivit Poliţiei Române, de la începutul lui 2020, în România au avut loc 207 accidente rutiere în care au fost implicate maşini cu volanul pe partea dreaptă, iar în urma impactului au murit 33 de oameni. 

Policlinica Buna Vestire Craiova

Politica