sâmbătă, aprilie 20, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Franţa extinde intervalul orar al interdicţiei de circulaţie în mai multe zone

Franţa va extinde intervalul orar al interdicţiei de circulaţie în 15 zone ale ţării pentru a combate răspândirea COVID-19, au anunţat vineri autorităţile franceze.

Orice deplasare neesenţială este în prezent interzisă pe întreg teritoriul Franţei între orele 20:00 şi 06:00, dar începând de sâmbătă interdicţia se va aplica începând de la ora 18:00 în respectivele 15 departamente, potrivit agenţiilor internaţionale de presă, citate de Agerpres. Acestea sunt:  Hautes-Alpes, Alpes-Maritimes, Ardennes, Doubs, Jura, Marne, Haute-Marne, Meurthe-et-Moselle, Meuse, Haute-Saône, Vosges, Territoire-de-Belfort, Moselle, Nièvre și Saône-et-Loire.

De Anul Nou, deşi autorităţile au interzis orice petrecere şi adunare, în localitatea Lieuron din vestul Franţei mii de tineri, francezi şi străini, s-au adunat la o astfel de petrecere ilegală, circa 2.500 dintre ei fiind încă acolo vineri dimineaţă.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Jandarmii au intervenit, dar ”s-au lovit de ostilitatea violentă a numeroşi petrecăreţi (…), un vehicul al jandarmeriei a fost incendiat, altele au fost avariate şi asupra militarilor s-a aruncat cu sticle şi pietre, provocând răni uşoare”, afirmă prefectura locală într-un comunicat, menţionând de asemenea că a fost deschisă o anchetă pentru ultraj şi organizare ilegală de adunări festive, mai scrie sursa citată. 

În ultima zi din an, pe 31 decembrie, au fost raportate 19.927 de noi cazuri de COVID-19, sub bilanţul de 26.457 consemnat miercuri, dar în continuare mult peste ţinta de cel mult 5.000 de cazuri zilnice stabilită de guvern pentru relaxarea restricţiilor.

Politica