marți, aprilie 23, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

90 de contracte de închiriere din blocurile ANL, prelungite

Cele 90 de contracte de închiriere deținute de locuitorii blocurilor aflate în subordinea Agenției Naționale pentru Locuințe Craiova vor fi prelungite pentru încă un an, potrivit deciziei stabilite în cadrul ședinței susținute, joi, de Consiliul Local.
,,Se aprobă prelungirea, pentru o perioadă de 1 an, a duratei contractelor de închiriere care au ca obiect locuinţe pentru tineri, construite prin Agenția Națională pentru Locuințe, aflate în proprietatea privată a statului şi administrarea Consiliului Local al Municipiului Craiova, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre. […]
Consiliul Local al Municipiului Craiova administrează locuințele pentru tineri destinate închirierii realizate prin programul de investiții la nivel național situate în blocurile din Bdul Oltenia și respectiv Strada Potelu, în total un număr de 281 locuințe ANL, repartizate beneficiarilor în anii 2003-2004 și respectiv 2008- 2009.”, se arată în proiectul scris, aprobat de consilierii craioveni.
Cererile locuitorilor din blocurile ANL al căror contract de închiriere a depășit perioada de cinci ani au fost anexate proiectului scris. Astfel, tinerilor din aceste locuințe li s-a prelungit contractul cu pricina pentru încă un an, în baza documentelor care să justifice legalitatea locațiunii.
,,Potrivit prevederilor art.8 alin 4 și alin.5 din Legea nr.152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, contractele de închiriere se încheie pe o perioada determinată de 5 ani, acestea producând efecte până la expirarea termenului de locațiune; după expirarea perioadei contractuale inițiale, prelungirea contractului de închiriere se face, succesiv, pe perioade de câte un an, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.”, se mai arată în documentul emis de Primăria Craiova.

Andreea TIGOIANU

Politica