joi, aprilie 25, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Marcel Romanescu vrea să-i vadă pe elevii târgujieni, din nou, în bănci: „Putem lua măsurile necesare”

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea ca școlile din oraș să se redeschidă. Edilul are încredere în investițiile pe care autoritățile locale le-au făcut în unitățile de învățământ și crede că târgujienii pot lua măsurile necesare pentru a-i ține pe elevi în siguranță și la școală, nu doar acasă.

„Copiii ar trebui să se întoarcă la școală. Mă refer aici la elevii târgujieni pentru că la noi numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus este mic. Am investit foarte mult în toate unitățile de învățământ și cred că putem lua măsurile necesare menținerii unui risc scăzut de infectare”, a spus Marcel Romanescu.

Primarul consideră că și evenimentele ce se desfășoară în spații deschise și pot fi controlate cu ușurință ar trebui să fie permise. Orașul Târgu Jiu dispune de un stadion modern și ar putea chiar să-și deschidă porțile pentru suporteri, într-o capacitate de 25% la sută.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„De asemenea, consider că și evenimentele organizate în mod controlat în spații deschise ar putea fi permise. Avem un stadion încăpător care ne-ar permite astfel de evenimente. Anul acesta am organizat acolo ceremonia de absolvire pentru toate școlile din municipiu. Nu au fost probleme, am luat toate măsurile de siguranță necesare și am dovedit că se poate! Cred că, până la urmă, ar trebui ca aceste decizii sa revină administrațiilor publice locale, în funcție de situația din fiecare localitate”, a completat edilul.

Marcel Romanescu este îngrijorat pentru economia orașului pe care îl conduce și consideră că atât autoritățile locale, cât și cele județene au dat dovadă de responsabilitate de la începutul pandemiei.

„Criza generată de coronavirus ne-a afectat pe toți și de aceea trebuie să începem să luăm măsuri care să ajute la redresarea economiei. Noi am dat dovadă de responsabilitate la nivelul municipiului Târgu Jiu și chiar la nivelul întregului județ. De ce trebuie să luăm aceleași măsuri ca în județele cu probleme? Consider că am dovedit deja că putem gestiona responsabil situația la nivel local. Copiii trebuie să se întoarcă la școală, iar din punct de vedere economic trebuie să ne revenim. Foarte multe firme au de suferit, foarte mulți angajați au fost afectați. E timpul să le salvăm locurile de muncă”, a mai spus primarul din Târgu Jiu.

Politica