vineri, aprilie 19, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Județul Vâlcea se apropie de 10.000 de cazuri de COVID-19

Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până în debutul acestei săptămâni, au fost confirmate 9.626 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2.

În unitățile sanitare dedicate din județul Vâlcea se aflau internate 143 persoane confirmate pozitiv, starea de sănătate a acestora fiind următoarea: 11 asimptomatice și cu forme ușoare ale infecției, 121 cu forme medii și 11 internate în secția ATI.  În județ, erau active 29 de focare de SARS-CoV-2, în centre rezidențiale, unități sanitare, la agenți economici și în cadrul instituțiilor publice.

Numărul persoanelor declarate vindecate până la începutul săptămânii era de 7.731 din cele internate în unități sanitare de la începutul pandemiei. Datele sunt în continuă dinamică.

Policlinica Buna Vestire Craiova

„Având în vedere numărul crescut de persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 a căror stare de sănătate a necesitat internarea în unitățile sanitare de pe teritoriul județului Vâlcea, recomandăm cetățenilor precauție, evitarea spațiilor aglomerate și a deplasărilor inutile, spălarea/ dezinfectarea cât mai frecventă a mâinilor și purtarea măștii de protecție”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Vâlcea.

Politica