joi, martie 28, 2024

Ultima ora

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Sport

Următoarea tranșă de vaccin anti-COVID ajunge în România în două etape, în 29 și 30 decembrie

Următoarea tranșă de vaccinuri pentru România mai întârzie. Transportul care urma să ajungă astăzi va fi expediat de producător la o zi după momentul programat inițial.

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică, „La acest moment, știm că vor sosi noi vaccinuri anti-COVID-19 în România, după cum urmează: în data de 29 decembrie în București, Cluj și Timișoara, iar în 30 decembrie în Brașov, Constanța, Craiova și Iași”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiță, spune că întârzierea celei de-a doua tranșe de vaccin a fost cauzată de o problemă de organizare și soft a companiei Pfizer.

Policlinica Buna Vestire Craiova

Pfizer a anunțat România că sunt probleme la fabrica din Belgia și dozele de vaccin vor sosi cu întârziere de 24 de ore, spus Valeriu Gheorghiță, citat de Mediafax.

„Am fost înștiințat de compania Pfizer că din cauza unor probleme care țin de fabrica din Belgia, o problemă care ține de organizare și de soft, vaccinurile vor fi livrate cu o zi întârziere. Se începe din 29 decembrie și, respectiv 30 decembrie. (…) În opt țări europene există această întârziere. O parte din țări au primit astăzi (duminică – n.r.), o altă parte vor primi mâine și poimâine. De asemenea, în România (…) pe 29, în România vor ajunge tranșele pentru București, pentru Timișoara și Cluj, și pe 30 decembrie ajung tranșeele alocate pentru Iași, Brașov, Constanța și Craiova”, a spus el.

Gheorghiță a mai spus că nu există un calendar de livrare, ci doar certitudinea că dozele de vaccin vor ajunge în țara noastră.

Politica